Leisure / 9 mei 2022

VIDEO: Nieuw Plopsa-park Majaland Warsaw officieel geopend

Plopsa en Momentum hebben op zaterdag 30 april het gloednieuwe themapark Majaland Warsaw voorgesteld aan het publiek. Aan de bouw van het park hangt een prijskaartje van 30 miljoen euro.

Vanaf vandaag heeft Plopsa er een gloednieuw park bij binnen haar internationale themaparkgroep. Majaland Warsaw, het tweede Poolse Plopsa-park na Majaland Kownaty, werd aan het grote publiek voorgesteld tijdens een openingsceremonie in het park zelf. Dit in aanwezigheid van CEO van de Plopsa Group, Steve Van den Kerkhof, CEO van Momentum Capital, Martijn van Rheenen en Hoofd van de Gemeente Wiązowna, Janusz Budny.

“We zijn verheugd dat we dit opnieuw samen met Momentum Capital hebben kunnen realiseren,” aldus Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group. “De constructie van het eerste Poolse park, Majaland Kownaty, was een grote uitdaging omdat we iets volledig ongekend en innovatiefs deden in Polen. We hebben veel geleerd en hebben al die learnings meegenomen naar het nieuwe park in Warschau, wat resulteerde in een spectaculair nieuw themapark. Het resultaat is prachtig, we zijn dan ook ontzettend trots op wat ons investeringsteam heeft bereikt. Majaland Warsaw is het tweede, maar wat mij betreft zeker niet het laatste Plopsa-park dat we in Polen bouwen.”

Ook Martijn van Rheenen, oprichter van het Nederlandse Momentum Capital, is tevreden met het resultaat: “We zijn trots dat we onze succesformule samen met de Plopsa Group hebben uitgebreid met de realisatie van Majaland Warsaw. Daarnaast zijn we natuurlijk dankbaar voor de samenwerking met Ceetrus en het team van Nhood Poland, dat een geweldige kans biedt om shoppen en entertainment te combineren.”

Na de openingsceremonie verwelkomde het park ook tal van Oekraïense gezinnen. “In deze moeilijke humanitaire situatie van buurland Oekraïne voelde het niet juist om een groot, feestelijk openingsevenement van het park te organiseren, daarom hebben we er bewust voor gekozen om de opening kleinschalig te houden. Daarnaast hebben we Oekraïense gezinnen uitgenodigd die in de buurt verblijven om het park te ontdekken. Met dit kleine gebaar van solidariteit hopen we de zorgen van de kinderen te verlichten, al is het maar voor een dag.”

26 attracties
Majaland Warsaw biedt 26 attracties voor alle leeftijden en heeft een ruime binnenzone en een aansluitende buitenzone. Daarnaast zijn ook meerdere horecapunten en een winkel te vinden. Majaland Warsaw wordt, zoals de naam al doet vermoeden, gedomineerd door het populaire figuurtje Maya de Bij. Maar ook Wickie de Viking en Heidi nemen een belangrijke plaats in het park in. Het buitengedeelte staat volledig in het teken van Super Wings. Majaland Warsaw maakt deel uit van een innovatief complex genaamd Project Góraszka. Het park is een investering van €30 miljoen en verwacht tijdens het eerste jaar 350.000 bezoekers te ontvangen. 

================

Over Plopsa
Plopsa, de themaparkdivisie van Studio 100, bestaat momenteel uit 9 themaparken met jaarlijks zo'n 3 miljoen bezoekers. De Plopsa-parken bieden vrijetijdsplezier met topattracties voor jong en oud in een unieke omgeving. In België zijn dat Plopsaland De Panne, het waterpark Plopsaqua de Panne, het overdekte Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Coo, gelegen in de Belgische Ardennen. In 2010 opende het eerste Nederlandse overdekte themapark, Plopsa Indoor Coevorden. In datzelfde jaar werd ook het bestaande Duitse Holiday Park overgenomen. In 2018 opende Plopsa zijn eerste themapark in Polen: Majaland Kownaty. In 2020 wordt het tweede Plopsa waterpark geopend in Hannuit: Plopsaqua Landen-Hannuit. Naast de parken heeft Plopsa ook een externe Plopsa-winkel in het Wijnegem Shopping Center en het Proximus Theater in De Panne. Sinds 2021 verwelkomt het eerste Plopsa Hotel in De Panne zijn gasten. In 2022 opende de groep Majaland Warsaw, het tweede Poolse Plopsa themapark.

Over Momentum
Momentum Capital is er als investeringsmaatschappij van overtuigd dat geld kan bijdragen aan een betere wereld. Daarom investeert Momentum in bedrijven die oplossingen bieden op het gebied van preventie van klimaatverandering en vrije tijd. Daarbij hanteren wij het Momentum-model, rekening houdend met onze maatschappelijke en financiële doelstellingen. Als wij potentieel zien, stappen wij in met een meerderheidsbelang en bouwen alles op naar een hoger niveau, waarbij wij op alle niveaus ondersteuning krijgen - van financiering tot R&D-locaties, van onderzoekers tot top CEO's in het betreffende vakgebied.

Over Ceetrus Polska
Ceetrus Properties Polska Sp. z o.o. is eigenaar van 22 winkelcentra van Auchan, Bronowice Gallery en Łomianki Gallery. De portefeuille van de onderneming omvat meer dan 200 ha investeringsgebieden op aantrekkelijke locaties in het hele land.
Alle activiteiten in verband met de ontwikkeling van de gebieden die tot Ceetrus Polska behoren, worden uitgevoerd door het team van Nhood Poland. Meer informatie is beschikbaar op www.ceetrus.pl en nhood.pl