Publicatie / 11 februari 2020

Verschuiving binnen management CEG en Seaborough

In het management van de Momentum Capital-dochters, CEG en Seaborough, gaat per 1 maart  een aantal wijzigingen plaatsvinden. Martijn Dekker, nu CEO/CTO van Seaborough, wordt Head of Research & Development bij CEG. Bij Seaborough heten we Pieter Six welkom als CEO. Hij is geen onbekende in de led-industrie.

management seaborough ceg

Bij Seaborough zijn vorig jaar een reeks organisatorische veranderingen ingezet. De directeuren van de drie Seaborough-programma's (OneTled, EuroLed en Life Science), dragen nu de verantwoordelijkheid voor de verdere ontwikkeling daarvan. Het bedrijf, dat de laatste jaren een enorme groei in de innovatie van technologie heeft doorgemaakt onder Martijn Dekker, is in een andere fase terechtgekomen. Daarom komt de nadruk voor CEO Pieter Six te liggen op  commerciële expansie. Hij heeft de afgelopen 4,5 jaar gewerkt voor Ellipz Smart Solutions, een bedrijf dat via led-licht internetdata transporteert. Hij bekleed daar de functie van Chief Commercial Officer. Ook heeft hij een in achtergrond in de financiële wereld, zo heeft hij ondermeer bij ING en ABN AMRO gewerkt.

Martijn Dekker heeft Seaborough 3 jaar geleid als CEO/CTO en het bedrijf verder tot ontwikkeling gebracht. Zijn kracht ligt in een analytische en wetenschappelijke benadering; een post die op dit moment zeer goed past bij de verdere ontwikkeling van CEG. Dekker heeft ook veel ervaring met IP (Intelectual Property) en het vastleggen van patenten. Intussen heeft Seaborough meer dan dertig patentfamilies en twintig verleende patenten op haar naam staan. Ook deze knowhow is op dit moment van groot belang voor de verdere ontwikkeling van CEG.

We nemen helaas, zij het gedeeltelijk, afscheid van de in Boston  wonende Thomas Balon. Hij is de huidige CTO van CEG die te kennen heeft gegeven het wat rustiger aan te willen doen. Decennia lang heeft hij over de hele wereld gevlogen voor zijn werk. Balon heeft bijna zes jaar voor CEG gewerkt en is mede verantwoordelijk voor het succes van het bedrijf. Hij blijft wel als adviseur verbonden aan CEG, zodat we nog altijd gebruik kunnen maken van zijn knowhow.

We wensen Thomas Balon, Martijn Dekker en Pieter Six veel succes in hun nieuwe rol.