Lighting, Publicatie / 18 maart 2020

PERSBERICHT Pieter Six nieuwe CEO ledtechnologie-bedrijf Seaborough

AMSTERDAM - Pieter Six (Hilversum, 1980) is aangetreden als CEO van het Amsterdamse ledtechnologie-bedrijf Seaborough. De onderneming, een dochter van impact-investeerder Momentum Capital, heeft zich een aantal jaar gefocust op het ontwikkelen van impactvolle en baanbrekende ledtechnologieën. Het bedrijf is nu klaar om deze naar de markt te brengen. Six heeft een achtergrond in de led-industrie en heeft diverse functies bekleed, onder meer als Chief Commercial Officer bij Ellipz Smart Solutions. Daarmee is hij de aangewezen persoon om met Seaborough de volgende stap te maken.

Six, een nazaat van de beroemde Amsterdamse burgemeester Jan Six (1618-1700), is goed thuis in de wereld van led. Voordat hij bij Seaborough aan de slag is gegaan, werkte hij als Chief Commercial Officer voor Ellipz Smart Solutions, een bedrijf dat datacommunicatie mogelijk maakt via licht. Dit heet LiFi, wat staat voor Light Fidelity.

Led-tl die op 99,9% van alle armaturen werkt

Seaborough ontwikkelt hoogwaardige ledtechnologieën. Zo heeft de onderneming een led-tl ontworpen onder de naam OneTled, die op 99,9% van alle armaturen en ballasten werkt. Hiermee geeft Seaborough haar concurrenten het nakijken.

Technologie voor warmer wit ledlicht

Een andere innovatieve technologie waaraan wordt gewerkt, is EuroLED: een nieuwe manier om lichtgevende materialen te ontwerpen op nanoschaal. Deze technologie kan gebruikt worden om een nieuw rood-emitterend materiaal voor warmer wit ledlicht te ontwikkelen. Dit resulteert in 15 tot 20% hogere efficiëntie, terwijl tegelijkertijd een hoge kleurkwaliteit wordt behouden. In 2018 heeft Seaborough’s EuroLED programma een Europese Eurostars subsidie toegekend gekregen binnen het Horizon2020 framework in een consortium met onderzoeksinstituten Fraunhofer CAN, FGK en het Duitse bedrijf MyBiotech.

Onderzoek naar gezond licht

Ook doet het Amsterdamse Seaborough onderzoek naar lichttechnieken voor medische- en gezondheidsdoeleinden. Op dit moment ontwikkelt Seaborough een

lichttechnologie gericht op fotobiomodulatie. Deze vorm van licht- en energietoediening leidt onder meer tot verlichting van pijn, snellere genezing en herstel, meer energie en een sterker immuunsysteem. De lichtindustrie volgt de ontwikkelingen op de voet.

CEO Pieter Six zal de scope van het bedrijf verder verplaatsen richting marktintroducties, al zal bij Seaborough Research& Development altijd een grote rol blijven spelen.

Website: www.seaborough.com
Woordvoerder Roy Mantel: r.mantel@momentumcapital.nl
Gebruik foto’s: rechtenvrij