Perpetual Next / 13 april 2022

Perpetual Next gekwalificeerd voor de XPRIZE Carbon Removal

Perpetual Next kondigt met trots aan dat het gekwalificeerd is voor de XPRIZE Carbon Removal competitie ter waarde van 100 miljoen dollar. We zijn verheugd dat Perpetual Next een van de 1.133 teams is die voor de wedstrijd zijn geregistreerd.

 

 

 

ALLE AGRARIËRS SLAAN HANDEN INEEN MET HET PERPETUAL NEXT XPRIZE-TEAM VOOR WERELDWIJDE VERWIJDERING VAN KOOLSTOF UIT DE ATMOSFEER

Perpetual Next biedt een oplossing voor koolstofverwijdering uit de atmosfeer waarbij de agrariërs van de wereld worden betrokken. Elk jaar produceert de wereld gigatonnen aan emissies uit bosbouw en voedselproductie. Het grootste deel van de organische reststromen die daaruit ontstaan, komt in de atmosfeer terecht, wordt vaak verbrand of op stortplaatsen gedumpt.

Team Perpetual Next draagt bij aan de XPRIZE met technologie die de koolstof uit organische reststromen stabiliseert en opslaat in waardevolle producten, bijvoorbeeld in de vorm van biochar. De biochar kan worden gebruikt om de bodem te verbeteren en slaat de koolstof in de bodem op. De Perpetual Next oplossing kan wereldwijd worden opgeschaald en biedt de landbouwsector een kans om hun organische afvalstromen om te zetten in hun Carbon Removal legacy.

Carbon removal legacy
“Deelnemen aan de XPRIZE met Perpetual Next is fun en bloedserieus tegelijkertijd," zegt Martijn van Rheenen. "Als founder heb ik er plezier aan om met deze geweldige wetenschappers technologieën te ontwikkelen die koolstof uit de atmosfeer kunnen verwijderen."

"Als vader ben ik natuurlijk bloedserieus als het gaat om carbon removal. Wat ik zo mooi vind aan de oplossingen die Perpetual aandraagt voor het verwijderen van koolstof uit de atmosfeer, is dat elke community met organische reststromen mee kan doen door die reststromen om te zetten in een mogelijkheid om koolstof te verwijderen. Laten we dit gezamenlijk doen en bouwen aan onze carbon removal legacy.”