31 mei 2020

Martijn van Rheenen draagt corona-opvang over aan gemeente Den Haag

De corona-opvang voor dak- en thuislozen in Den Haag, is vrijdag 22 mei door Martijn van Rheenen overgedragen aan de gemeente Den Haag en de hulpverleners.

Een initiatief van Martijn van Rheenen

Dak- en thuislozen zijn in deze coronacrisis flink geraakt, omdat door regelgeving alle opvanglocaties de deuren moesten sluiten. Martijn Van Rheenen, ooit zelf thuisloos, lag hier wakker van en kwam in actie. Hij verzamelde een aantal ondernemers en burgers om samen een noodlocatie voor dak- en thuislozen te realiseren.

De opening

Bij de opening van het mobiele dorp, gebouwd op het parkeerterrein van ADO Den Haag, overhandigde Martijn van Rheenen symbolisch een sleutel aan Bram Schinkelshoek, directeur van de Kessler Stichting, die verantwoordelijk wordt voor de zorg in het opvangdorp. Ook Bert van Alphen, wethouder Sociale Zaken in Den Haag en Mohammed Hamdi, Algemeen Directeur ADO Den Haag waren aanwezig.

De totstandkoming van de accommodatie

De hoofdaccommodatie biedt plek aan 10 dak- en thuislozen en bestaat uit 31 units, waarvan 6 slaap- en behandelzalen. Het slimme modulaire bouwsysteem kan snel worden opgeschaald tot 40 individuele units. Alle benodigdheden zijn door donaties, onder meer van onze investeerders, tot stand gekomen.

"Terwijl Nederland zich afvraagt of corona voorbij is, zijn we bezig met de uitbreiding naar meerdere slaapplekken," zegt Martijn van Rheenen. "In de relatieve rust die we nu ervaren lukt dat veel beter dan in de hectiek die straks nog verwacht wordt. We werken nu toe naar de maximumcapaciteit van 50 bedden."