Leisure / 29 september 2018

Majaland Kownaty officieel geopend

Na jaren van intense voorbereiding stelden Plopsa en Momentum Capital deze avond feestelijk het gloednieuwe themapark Majaland Kownaty voor aan het publiek. Aan de bouw van het park hangt een prijskaartje van 20 miljoen euro.

Plopsa heeft er sinds vandaag een gloednieuw park bij! Majaland Kownaty, het allereerste Poolse park binnen de internationale pretparkengroep, werd vandaag door middel van een geanimeerde openingsshow voorgesteld aan het grote publiek. Tal van internationale genodigden woonden de officiële opening bij. “We hebben lang uitgekeken naar dit moment.”, glundert CEO van de Plopsa Group Steve Van den Kerkhof. “Het resultaat is prachtig, we zijn dan ook ontzettend trots op wat ons investerings- en bouwteam verwezenlijkt hebben.”

Martijn van Rheenen, CEO van Momentum Capital, is eveneens tevreden: “De opening van Majaland is een teamprestatie waarbij de lokale autoriteiten en gemeenschap, het team in Polen, de geweldige expertise van Plopsa en Studio 100, Momentum Capital en haar mede-investeerders allemaal hun bijdrage hebben geleverd. Bovendien gaan we een markt bedienen met het eerste echte themapark in Polen. Dat ons deze eer samen met Studio 100 en Plopsa te beurt valt maakt ons bijzonder trots!”

Ook Studio 100-oprichters Gert Verhulst, Hans Bourlon waren van de partij om het prachtige resultaat van de samenwerking tussen de Nederlandse investeringsgroep Momentum Capital en Plopsa te vieren. “Majaland werd gerealiseerd als onderdeel van de totale entertainmentformule van Studio 100 en is een logisch gevolg van de immense populariteit van Maya de Bij in Polen.” legt Gert Verhulst uit. “De opening van Majaland Kownaty sluit uitstekend aan op onze groeiambitie.”

Het openingsfeest werd afgesloten met een adembenemend vuurwerkspektakel. Tijdens de feestelijke openingsshow werd bovendien reeds een nieuwe investering bekendgemaakt. Zo werden recent de bouwwerken gestart voor de constructie van een nieuwe attractie in de vorm van een houten coaster. Het zal de allereerste houten coaster in Polen zijn. Het kostenplaatje van het nieuwe pronkstuk bedraagt 7,5 miljoen euro.