Leisure / 30 juni 2022

Momentum Leisure start vierde themapark in Polen met Franse partners Nhood en Ceetrus

Momentum Leisure, een participatie van het Amsterdamse Momentum Capital, gaat een vierde themapark in Polen realiseren. Het betreft een waterpark dat direct naast het door haar recent geopende themapark Majaland Warschau zal worden ontwikkeld. Het brengt de totale investering van Momentum in Polen op 200 miljoen euro. 

Gelegen aan de ringweg van Warschau, zullen beide themaparken onderdeel uitmaken van het Góraszka Project, een nieuwe mixed-use investering van Nhood Polen. Tegelijk met de ondertekening van de grondaankoop van Ceetrus Polen, heeft Momentum Leisure overeenstemming bereikt met Nhood Polen, dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van nieuwe mixed-use projecten in Polen.

Unieke combinatie van leisure, dienstverlening en shopping
Martijn van Rheenen, oprichter van Momentum: “De samenwerking met Ceetrus Polen en Nhood Polen in de afgelopen vijf jaar hebben wij als zeer succesvol ervaren. Zo succesvol dat wij direct na de opening van Majaland overeenstemming hebben bereikt over de aankoop van de grond voor het waterpark. We zijn dankbaar dat wij met onze ervaring in het realiseren van themaparken onderdeel kunnen uitmaken van een unieke combinatie van leisure, verscheidene diensten en shopping. Dat we dit mogen doen met de meest toonaangevende retailgroep van Europa maakt ons trots. Onze formules versterken elkaar in grote mate, dus daarom werken we actief aan het uitbreiden van onze samenwerking op nieuwe locaties.”                      

Alle operationele themaparken van Momentum Leisure in Polen zijn onderdeel van een Joint Venture met Studio 100 dochter Plopsa en zijn gethematiseerd rondom de bekende karakters van het mediabedrijf. Voor het nieuwe waterpark zal deze zomer de thematisering worden onthuld.

Ada Walentek, CEO van Nhood Poland: “Met onze nieuwe mixed-use investering in Góraszka willen we een vriendelijke buurt creëren en inwoners van Zuidoost-Warschau voorzien van aantrekkelijke mogelijkheden voor leisure, familie-entertainment en shopping-gemak. We zijn blij om met Momentum samen te werken bij het creëren van dit unieke mixed-use project in Mazovië.”

_________________________________________________________________________________
Foto: Ondertekening van de koopovereenkomst. Voor rechts: Ada Walentek, CEO van Nhood Poland en Momentum-CEO Martijn van Rheenen (voor links), onder toeziend oog van onder meer: Plopa-CEO Steve Van den Kerkhof (eerste achter links) en Asset Management Director van Nhood Joanna Klusek (tweede van rechts, achter).
_________________________________________________________________________________

Over Momentum Leisure
In 2008 werden de eerste grondaankopen geïnitieerd, die de basis vormden voor de themaparken-portefeuille voor Momentum Leisure in Polen. De huidige portefeuille heeft 218 ha bouwgrond met een leisure bestemming in eigendom, verspreid over de regio’s Poznan, Warschau en Gdansk. Samen met Joint Venture partner Plopsa (onderdeel van het Belgische mediabedrijf Studio 100) bouwde Momentum onder meer Majaland Kownaty (geopend in 2018) en Majaland Warschau (geopend in april 2022) en is de start gemaakt met Majaland Gdansk (in ontwikkeling). Onder financiering van medeaandeelhouder Momentum Capital en familiefondsen heeft Momentum Leisure enkele nieuwe Joint Ventures in voorbereiding voor de realisatie van themaparken in Centraal-Europa.

Over Nhood Services Polen
Nhood Services Polska is een nieuwe mixed real estate operator die eigendom is van AFM (Association Familiale Mulliez), een speler in de renovatie van stedelijk vastgoed met een drievoudige positieve impact: maatschappelijk, ecologisch en economisch (People, Planet, Profit). Het bedrijf beheert 24 winkelcentra, eigendom van Ceetrus Polska, en is verantwoordelijk voor de verhuur van hun commerciële ruimtes. Het bedrijf creëert ook mixed-use projecten die passen in het stedelijk netwerk en beantwoorden aan de behoeften van de lokale gemeenschappen. Momenteel beheert het bedrijf bijna 700.000 m² aan commerciële ruimte. Bovendien heeft de vennootschap het exclusieve verhuurmandaat van panden met een totale winkeloppervlakte van ruim 46.000 m² in 28 winkelcentra met Auchan hypermarkten en supermarkten. Nhood Polska ontplooit haar activiteiten onder meer op het gebied van handel, residentieel vastgoed en kantoren.

Over Ceetrus Properties Polen
Ceetrus Properties Polska bezit 24 onroerend goed projecten, waaronder 22 Auchan-winkelcentra, Galeria Łomianki en Galeria Bronowice. Het bedrijf bezit ook een portefeuille van bijna 200 ha. grond investeringsgebieden. Het bedrijf werd opgericht in 1976 in Frankrijk en is tegenwoordig aanwezig in 10 landen in Europa. Het bedrijf is sinds 1996 actief in Polen.

www.momentumcapital.nl 
momentumleisure.eu
www.nhood.pl
www.linkedin.com/company/nhoodpolska

Artist impression van het complex.