Perpetual Next / 24 november 2023

Hernieuwbare grondstoffen en klimaattechnologiebedrijf Perpetual Next vestigt zich in de VS ter voorbereiding op een joint venture met een groot mijnbouwbedrijf en toonaangevende leverancier van houtachtige afvalstromen.

Amsterdam (NL) Delaware (VS), vrijdag 24 november 2023. Het duurzame grondstoffen- en klimaattechnologiebedrijf Perpetual Next vestigt zich in de Verenigde Staten. De nauwe samenwerking die het Nederlandse bedrijf heeft met een grote wereldwijde mijnbouwonder-neming en een toonaangevende leverancier van houtachtige afvalstromen is de directe aanleiding. Het wereldwijde mijnbouwbedrijf is een van de grootste ijzerertsproducenten ter wereld.

De drie bedrijven zijn bezig met het opzetten van een joint venture in de VS om in Florida een eerste productielocatie voor biokoolstof te ontwikkelen met als doel de ijzerertsindustrie duurzamer te maken. Hiertoe zal Perpetual Next onder andere zijn eigen technologie en knowhow ter beschikking stellen voor de bouw van productiefaciliteiten voor biokoolstof. In haar ambitie om de Amerikaanse markt te veroveren, is het vestigen in de Verenigde Staten een logische volgende stap. 

Lees hier het hele bericht.