Urban / 22 juli 2024

Afronding Urban participaties Momentum Capital

Momentum Capital verkoopt de participaties die ze houdt in residentieel onroerend goed, waarmee de Urban activiteiten worden afgerond. Het betreft onder meer de inmiddels afgewikkelde verkoop van residentiële bouwgrond in de regio Warschau en de verkoop van de residentiële participaties in by Urbania in de regio Fortaleza. 

Verkoop participaties MEFI na audit door KPMG en taxatie door Mazars 
Vanaf 2023 werd de verkoop van de participaties in by Urbania in de regio Fortaleza voorbereid. Inmiddels is de audit met goedkeurende verklaring afgegeven door KPMG. Omdat er conform de audit naast de kasstromen binnen deze participaties meer dan  200 hectare aan bouwgrond in bezit is voor verdere ontwikkeling, werden voor die additionele bouwgrondposities taxaties opgesteld door Mazars. De taxaties tonen een fair value van de additionele bouwgrondposities van circa BRL 100 miljoen, ruim twee maal hoger dan de boekwaarde. Hiermee zijn de participaties klaar voor verkoop, welke onder begeleiding van by Urbania is ingezet. 

Obligaties afgewikkeld
Tussen 2018 en 2021 ontvingen de obligatiehouders in MEFI binnen de gestelde contractperiode de rente en aflossing, waarmee deze investering voor hen reeds was afgewikkeld. Met de verkoop van de participaties kan MEFI (Momentum Estate Fund I, een 100% deelneming van Momentum Capital) deze investering nu eveneens afronden.