Sector

Lighting

De lighting-tak van Momentum Capital bestaat uit het led-technologie bedrijf Seaborough, dat innovatieve lichtoplossingen ontwikkelt en licentieert. Seaborough stelt zich ten doel duurzame led-oplossingen te ontwikkelen die een bijdrage leveren aan de gezondheid van mens en milieu.

Onderneming

Seaborough

Seaborough is actief op drie gebieden: Electronics, Materials en Life Science. Onder de naam OneTLed is een gepatenteerde oplossing ontwikkeld voor het vervangen van kwikhoudende tl-buizen (T8) die werkt op 100% van alle ballasten en armaturen. Hiermee loopt het bedrijf voorop in de markt.

In het Materials programma wordt gewerkt aan efficiëntere fosforen voor led-toepassingen die er tevens voor zorgen dat led-verlichting een warme uitstraling heeft. Ook wordt er onderzoek gedaan naar 'gezond licht' voor medische en preventieve gezondheidsdoeleinden.

Seaborough werkt samen met diverse bedrijven, doet research in samenwerking met een aantal universiteiten en heeft een reeks wetenschappelijke papers en patenten op haar naam staan.