Sector

Leisure

De leisure-activiteiten van Momentum Capital zijn ondergebracht in Leisure & Holiday Parks Coöperatief U.A. (L&HP). Het is een internationaal georiënteerd bedrijf gericht op de ontwikkeling en exploitatie van leisure-concepten in samenwerking met co-investeerders en strategische zakenpartners in Centraal-Europa.

Leisure & Holiday Parks

De Poolse leisure-industrie is nog een jonge industrie. Momentum Capital en Leisure & Holiday Parks Coöperatief willen faciliteiten bieden waar ouders met kinderen en tieners actief kunnen recreëren in een veilige en duurzame omgeving. Daarom worden de themaparken en de attracties met zorg gebouwd. Vanaf komend seizoen zal ook een deel van de stroom afkomstig zijn van zonnepanelen om het milieu zo veel mogelijk te sparen.

Onderneming

Joint Venture

In een joint venture met de Belgische Plopsa Group, een dochteronderneming van Studio100, is de Poolse themaparkenmarkt veroverd met het flagshippark Majaland Kownaty. Dit park ligt op een strategische plek tussen Berlijn en Poznan aan de snelweg naar Warschau. Dit is het eerste themapark in Polen en richt zich op ouders met kinderen, gethematiseerd naar beroemde tv-karakters van Studio 100 zoals Maya de Bij, Wickie de Viking en Super Wings.

De verdere uitrol van de succesvolle Plopsa-formule is op 9 december 2020 van start gegaan met de bouw van een tweede park in de Poolse hoofdstad Warschau. Volgens planning zal dit park openen in januari 2022. Daarna volgen er parken in Gdansk (opening 2023) en Katowice (opening 2024). Parallel daaraan worden er in het flagshippark nieuwe attracties gebouwd.

Rond het flagshippark beschikt Leisure & Holiday Parks Coöperatief over een grondpositie van 195 hectare dat op korte termijn ontwikkeld gaat worden met onder meer horeca en shopping faciliteiten. Met deze ontwikkeling ontstaat de mogelijkheid voor meerdaagse bezoeken aan Majaland. Tevens liggen er uitbreidingsplannen klaar in tal van andere Oost- en Centraal-Europese landen.​