Sector

Leisure

De leisure-activiteiten van Momentum zijn ondergebracht in Momentum Leisure. Het is een internationaal georiënteerd bedrijf gericht op de ontwikkeling en exploitatie van leisure-concepten in samenwerking met co-investeerders en strategische zakenpartners in Centraal-Europa.

Momentum Leisure

Eind 2008 initieerde Momentum de eerste acquisities in Polen die uiteindlijk leidden tot een portefeuille van themaparken, samengebracht in Momentum Leisure.

De Poolse leisure-industrie is nog een jonge industrie. Momentum Capital en Momentum Leisure bieden faciliteiten waar ouders met kinderen en tieners actief kunnen recreëren in een veilige en duurzame omgeving. Daarom worden de themaparken en de attracties met zorg gebouwd. Vanaf komend seizoen zal ook een deel van de energie afkomstig zijn van zonnepanelen om het milieu zo veel mogelijk te sparen.

Plopsa Studio 100 Groep
In een joint venture met de Belgische Plopsa Group, een dochteronderneming van Studio100, is de Poolse themaparkenmarkt veroverd met het flagshippark Majaland Kownaty. Dit park ligt op een strategische plek tussen Berlijn en Poznan aan de snelweg naar Warschau. Dit is het eerste themapark in Polen en richt zich op ouders met kinderen, gethematiseerd naar de beroemde tv-karakters van Studio 100 zoals Maya de Bij, Wickie de Viking en Super Wings.

Warschau geopend, Gdansk in ontwikkeling
De verdere uitrol van de succesvolle Plopsa-formule is op 9 december 2020 van start gegaan met de bouw van een tweede park in de Poolse hoofdstad Warschau. Dit themapark is op 30 april 2022 geopend. Hierna volgen er onder meer parken in Gdansk (geplande opening eind 2023) en zijn er voorbereidingen voor twee waterparken gepland. Parallel daaraan worden er in het flagshippark nieuwe attracties gebouwd.

Uitbreidingen Europa
Rond het flagshippark beschikt Momentum Leisure over een grondpositie van 195 hectare bouwgrond, die verder ontwikkeld gaat worden op het gebied van duurzame energievoorziening en de realiseatie van nieuwe leisureprojecten. Met deze ontwikkeling ontstaat de mogelijkheid voor meerdaagse bezoeken aan Majaland Kownaty. Tevens liggen er uitbreidingsplannen klaar op andere locaties in Oost- en Centraal-Europa.

Onderneming

Media