Sector

Energy

De mondiale vraag naar energie neemt toe. Momentum Capital investeert in nieuwe technologieën en centrales om hernieuwbare energie te produceren en verspilling te voorkomen.

Partnership

Organische reststromen worden nauwelijks gerecycled door problemen met transport, bewerking en opslag. CEG, Primco en Parenco Hout hebben een strategische partnership gesloten om verspilling van organische reststromen te reduceren.

Dit doen we door gezamenlijk met commerciële partijen rest- en afvalstromen in te zetten, zodat niet de fossiele grondstoffen maar afvalstromen de basis zijn voor het produceren van halffabrikaten, energie of biobrandstof.

Onderneming

CEG

Clean Electricity Generation (CEG) heeft een gepatenteerde technologie ontwikkeld om van laagwaardige biogene reststromen hoogwaardige producten te maken voor onder meer de energie- en warmtesector, de chemische industrie en de voedingsindustrie.

Onderneming

Primco

Primco is een internationale producent van duurzame warmte en energie en ontwerpt haar centrales zelf aan de hand van de allernieuwste technologieën.

Primco heeft strategische samenwerkingen met lokale overheden en commerciële marktspelers als Vattenfall en HoSt. 

Onderneming

Parenco Hout

Parenco Hout is naast de leverancier van rondhout en organische reststromen ook logistiek specialist. Het bedrijf verzamelt en oogst zelf ook rest- en afvalhout in samenwerking met boseigenaren zoals Staatsbosbeheer.

Het bedrijf is in het bezit van verschillende belangrijke certificeringen en ontwikkelde een gepatenteerde techniek om bossen te onderhouden.

Onderneming

Baltania

De biokolenfabriek van Baltania biedt een energiezuinig alternatief voor fossiele brandstoffen. Op basis van de torrefactietechnologie van CEG zal de fabriek de beste en meest energierijke pellets in de markt produceren, een 100%-substituut voor fossiele steenkool. 
De fabriek in Vägari, Estland wordt momenteel aangelegd. De productielijnen worden opgestart in de zomer van 2020. Volledige productiecapaciteit van 160 kt biocoal per jaar wordt bereikt tegen 2021.

Laatste nieuws

Op de hoogte blijven van ontwikkelingen in Energy?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief