Sector

Energy

De mondiale vraag naar energie neemt toe. Momentum Capital investeert in nieuwe technologieën en centrales om hernieuwbare energie te produceren en verspilling te voorkomen.

Partnership

Afvalstromen van biomassa worden nauwelijks gerecycled door problemen met transport, bewerking en opslag. CEG, Primco en Parenco Hout hebben een strategische partnership gesloten om verspilling van biomassa te reduceren.

Dit doen we door gezamenlijk met commerciële partijen rest- en afvalstromen in te zetten, zodat niet de fossiele grondstoffen maar afvalstromen de basis zijn voor het produceren van halffabrikaten, energie of biobrandstof.

Participatie

CEG

Clean Electricity Generation (CEG) heeft een gepatenteerde technologie ontwikkeld om van laagwaardige biogene reststromen hoogwaardige producten te maken voor onder meer de energie- en warmtesector, de chemische industrie en de voedingsindustrie.

Participatie

Primco

Primco is een internationale producent van duurzame warmte en energie en ontwerpt haar centrales zelf aan de hand van de allernieuwste technologieën.

Primco heeft strategische samenwerkingen met lokale overheden en commerciële marktspelers als Vattenfall en HoSt. 

Participatie

Parenco Hout

Parenco Hout is naast de leverancier van rondhout en biomassa reststromen ook logistiek specialist. Het bedrijf verzamelt en oogst zelf ook rest- en afvalhout in samenwerking met boseigenaren zoals Staatsbosbeheer.

Het bedrijf is in het bezit van verschillende belangrijke certificeringen en ontwikkelde een gepatenteerde techniek om bossen te onderhouden.

Laatste nieuws

Op de hoogte blijven van ontwikkelingen in Energy?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief