Ga terug

Sengled sluit overeenkomst met Seaborough

Sengled, een leidend bedrijf in innovatieve oplossingen voor de verlichtingsindustrie heeft een ontwikkel- en verkoop overeenkomst gesloten met Seaborough voor de oneTLed technologie. Sengled zal de enige zogeheten ‘Original Design Manufacturer’ (ODM) partij zijn voor de vervaardiging van universele TLED producten (LED buizen die volledig compatibel zijn met alle magnetische en elektronische ballasten). Met de vervaardiging van deze universele TLED producten kan een nieuwe standaard in de markt worden gezet voor compatibele LED retrofit buizen.

Sengled logo

De oneTLed technologie zal beschikbaar zijn in de producten van Sengled’s eigen merken en in de producten van Sengled’s ODM klanten. Sengled zal de nieuwe universele TLED producten met de oneTLed technologie introduceren op de Guangzhou International Lighting Exhibition van 9 tot en met 12 juni in Guangzhou, China.

De universele TLED producten zijn gezamenlijk ontwikkeld door Sengled en Seaborough en vormen een combinatie van hard- en software oplossingen. De oneTLed technologie is compatibel met alle type ballasten en is zeer kosten-efficiënt. Daarmee zorgen deze universele TLED producten voor een veilige, kostenefficiënte en energiebesparende retrofit voor alle TL armaturen en ballasten.

Met ongeveer 12 miljard TL luminaires wereldwijd, zullen schonere en meer energiebesparende LED buizen de elektriciteitsconsumptie kunnen terugdringen met 50%. Al zouden alle TL buizen worden vervangen door LED TL buizen, dan zouden 100 middelgrote energiecentrales gesloten kunnen worden. Bovendien bevatten Sengled’s universele TLED buizen geen kwik of andere giftige chemicaliën waardoor ze milieuvriendelijk zijn. Door de lange levensduur van Sengled’s universele TLED buizen, meer dan 8 jaar, worden de kosten met betrekking tot de aanschaf en aansluitend de afvalverwerking, aanzienlijk verminderd.

Johnson Shen, CEO of Sengled: ”Wij zijn verheugd om samen te werken met Seaborough en met haar oneTLed technologie hebben we gezamenlijk universele TLED producten ontwikkeld die volledig compatibel zijn met alle magnetische en elektronische ballasten. Met deze universele TLED producten leveren we een oplossing voor de compatibiliteit waar de gehele industrie mee worstelde en tevens maken we de productvervanging voor eindgebruikers veel eenvoudiger.”

Marcel Verhoeven, CCO van Seaborough vult aan: “Voor Seaborough is Sengled de ideale partner in onze groeiambities met oneTLed. Het is de combinatie van de productiecapaciteit, een grote ODM klantenbase en de ontwikkelingscapaciteiten die maakt dat Sengled onze eerste keuze is als preferred partner. Wij waren dan ook zeer verheugd dat Sengled ook zo positief was vanaf het allereerste moment dat wij ze benaderde.”

Martijn van Rheenen, CEO of Seaborough’s eigenaar Momentum Capital is tevens zeer verheugd: “Deze overeenkomst is een belangrijke stap om de verlichtingsindustrie ten goede te veranderen. Met Sengled als partner in de implementatie van Seaborough’s oneTLed technologie, zijn we in staat om significant het wereldwijde elektriciteitsverbruik en de afvalstromen terug te dringen in een periode waarin de mondiale vraag naar energie nog steeds toeneemt.”

Van probleem

19% van de wereldwijde elektriciteitsconsumptie wordt verbruikt aan verlichting.

Tot oplossing

Het uitvinden, ontwikkelen en vermarkten van baanbrekende innovaties op het gebied van LED technologie en aanverwante toepassingen kan de elektriciteitsconsumptie drastisch terugdringen en de kwaliteit van leven verhogen.