Ga terug

Seaborough tekent samenwerkingsovereenkomst met Opple

Het in Amsterdam gevestigde Seaborough en de grootste Chinese lichtfabrikant Opple Lighting zijn klaar om de verlichtingsindustrie op haar grondvesten te doen schudden met nieuwe LED technologie die de traditionele TL buis zal gaan vervangen.

seaborough participatie momentum capital

Opple en Seaborough hebben vandaag een technical cooperation agreement (TCA) ondertekend, die een eerste stap is naar de productie van ’s werelds eerste universele TL buis; de OneTLed. De overeenkomst werd ondertekend door Paul van Doorn, CEO van Seaborough, en Martijn van Rheenen, CEO van Momentum Capital, de private equity groep achter Seaborough. Namens Opple hebben Jeroen Janssen, managing director Europa, en Qi Xiao Ming, CTO, de overeenkomst ondertekend. De ondertekening geschiedde tijdens het officiële staatsbezoek diner in Shanghai in de aanwezigheid van Zijne Koninklijke Hoogheid Willem Alexander en Minister van Buitenlandse Zaken, Bert Koenders.

Onder de voorwaarden van de overeenkomst start Opple een programma waarmee de oneTLed technologie van Seaborough wordt gebruikt in de ontwikkeling en productie van LED tl-buizen. Opple beschouwt dit als een kans om hun snelle wereldwijde expansiestrategie verder te ondersteunen.

De OneTLed, ontwikkeld door Seaborough in samenwerking met vooraanstaande wetenschappers, is een combinatie van hardware en software die in elke fitting past. De OneTLed is compatibel met alle type ballasten en is zeer kosten-efficiënt. Daarnaast zorgt het voor een doorbraak doordat het retrofitten van luminaires met energie zuinige LED buizen nu op een veilige en goedkope manier mogelijk is door de toepassing van de universele oneTLed.

Met ongeveer 12 miljard TL luminaires wereldwijd, kan de OneTLed het millieu ten goede komen door de energie efficiënte technologie waarmee 50% minder elektriciteit wordt geconsumeerd. Als alle TL buizen zouden worden vervangen met LED TL buizen zouden 100 middelgrote energiecentrales de deuren kunnen sluiten. Bovendien bevatten OneTLed buizen geen kwik of andere giftige chemicaliën waardoor het milieuvriendelijk is. Door de lange levensduur van een OneTLed buis, meer dan 8 jaar, worden de kosten met betrekking tot aanschaf en aansluitend afvalverwerking, aanzienlijk verminderd.

Paul van Doorn, CEO van Seaborough: “Ik ben zeer tevreden over deze overeenkomst, omdat Opple en Seaborough een overtuigende mix van research & development, operationele ervaring, productie en innovatie samen brengen. Samen met Opple zal deze nieuwe en veelbelovende technologie leiden tot de wereldwijde beschikbaarheid van deze universele LED buis.”

Ma Xiuhiu, CEO van Opple Lighting: “We zijn verheugd om deze samenwerking met Seaborough aan te gaan. Beide bedrijven delen de passie en toewijding voor innovatie en duurzaamheid. Het toevoegen van de OneTLed aan de innovatieve portfolio van Opple stelt ons in staat om de snelle wereldwijde expansie verder door te zetten.”

Martijn van Rheenen, CEO van Momentum: “Het ondertekenen van deze overeenkomst is een enorm belangrijke stap richting het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen ten tijde van een wereldwijde groei in de vraag naar energie, doordat dit product de potentie heeft om significant de consumptie van elektriciteit en afvalverwerking te verminderen.”

Van probleem

19% van de wereldwijde elektriciteitsconsumptie wordt verbruikt aan verlichting.

Tot oplossing

Het uitvinden, ontwikkelen en vermarkten van baanbrekende innovaties op het gebied van LED technologie en aanverwante toepassingen kan de elektriciteitsconsumptie drastisch terugdringen en de kwaliteit van leven verhogen.