Series A Certificaten

Bent u dit jaar nog op zoek naar een investeringsmogelijkheid? Dan brengen wij graag onze Series A Certificaten van Momentum Leisure bij u onder de aandacht. Met, niet onbelangrijk, voor BV’s de mogelijkheid van 15% belastingvoordeel.

Over Momentum Leisure

Momentum Leisure is een pionier in het lokaliseren, bouwen en lanceren van themaparken in Centraal- en Oost-Europa. Sinds 2008 is samen met business partners collectieve expertise, kennis en knowhow opgebouwd om schaalbaar themaparken te realiseren in groeimarkten. In Polen zijn Majaland Kownaty (nabij Berlijn) en Majaland Warschau operationeel, is een derde  themapark in aanbouw (Majaland Gdansk) en zijn een aquapark in Warschau en een themapark in het zuiden in ontwikkeling (Majaland Katowice).

Groeistrategie

Momentum Leisure staat aan de vooravond van substantiële groei van bijna vier parken nu naar tien parken in 2026. Ze doet dat onder andere door samenwerkingsverbanden – waaronder Joint Ventures (in wording) – met sterke business partners. Het aantal business partners breidt zich uit om de ambitie te kunnen realiseren. Deze partnerships zijn voortgekomen uit een jarenlange samenwerking die verder is geïntensiveerd en geformaliseerd. Dat kan bijvoorbeeld zijn voor het vastleggen van gezamenlijke locaties, de bouw van themaparken, de thematisering of het runnen van themaparken. Er zijn nu plannen om in Roemenië, bij Boekarest een themapark te ontwikkelen samen met (en op de grond van) retailpartner Liebrecht & Wood. Ook werd recent de samenwerking met Tomorrowland in de vorm van een joint venture bekend gemaakt. 

Series A Certificaten

In 2021 werden Series A certificaten uitgegeven op basis van een waardering van Momentum Leisure per eind 2021, zijnde € 191 miljoen. In 2024 start er een tweede financieringsronde, Series B, die tegen een nieuwe waardering zal worden geplaatst.

Kenmerken Series A Certificaten
  • Instappen tegen de waardering van 2021 (€ 191 miljoen) 
  • Benchmark: gemiddeld 15% rendement per jaar
  • Minimum inleg € 100.000
  • Nieuwe waardering bevat uitbreiding aantal themaparken, gebiedsuitbreiding, uitbreiding businesspartners en licentierechten en verduurzaming van themaparken
  • Onderdeel worden van coöperatie die certificaten van 300 leden beheert
  • BV's van coöperatie hebben belastingvoordeel van 15%
Meer informatie?

U kunt via onderstaand formulier informatie aanvragen of een contactverzoek doen. Wilt u liever zelf een afspraak inplannen met onze Investor Relations Managers op een dag en tijdstip waarop het u uitkomt? Dat kunt u doen via ons online afsprakensysteem.

Uw keuze
Naam