Business bijeenkomsten

Regelmatig organiseert de Momentum Capital Business Club bijeenkomsten. Deze besloten bijeenkomsten vormen een ontmoetingsplaats voor onze leden/investerende relaties waarbij een bepaald thema centraal staat, waarvan zij hebben aangegeven dat het voor hen zeer relevant is.

U kunt deze bijeenkomsten bijwonen op uitnodiging van Momentum Capital of haar Business Club. Een goede manier om Momentum Capital en haar netwerk te keren kennen.

Hieronder vindt u een overzicht van de geplande business bijeenkomsten en die hebben plaatsgevonden het afgelopen kwartaal.

Momentum Capital Business Bijeenkomsten afgelopen maanden

Bedrijfsopvolging

Simone Dirksen, oprichtster van SpinPerceptie, adviseert en begeleidt ondernemende, vermogende families met betrekking tot bedrijfsoverdrachten. Daarnaast biedt zij oplossingen voor een plotseling uitval van de DGA.

Seminar over bedrijfsopvolging. Hoe verkoop ik een onderneming en wat is de rol van Private Equity daarin? Daarnaast heeft Simone opvallende feiten gepresenteerd uit haar wetenschappelijke onderzoeken en werkervaring.

 


Logo-RNLK (1)

 

 

 

 

Seminar met Dr Aad Rozendal: Vastgoed-bv’s; 40% belastingheffing?

Tijdens deze Momentum Capital Business Bijeenkomst heeft de autoriteit in Nederland op het gebied van vastgoedfiscaliteit, Dr. Aad Rozendal van RSM Niehe Lancée Kooij, een uitgebreide toelichting gegeven over overdracht krachtens schenking of erfrecht van de aandelen in een vastgoed BV.

Mocht u meer willen weten over deze bijeenkomst, dan kunt u contact met ons op te nemen via telefoonnummer 020 – 56 00 800.


Bluelyn-logo

Seminar met Bluelyn: De mogelijkheden met een Vrijgestelde Beleggingsinstelling (VBI) als fiscaal instrument

Wist u dat een VBI uitermate geschikt is voor ondernemers en directeur-grootaandeelhouders (DGA’s)? Normaal gesproken houdt de DGA beleggingen aan in zijn holdingvennootschap. Deze vennootschap dient over de winst op de beleggingen maximaal 25% vennootschapsbelasting te betalen. Echter, als de beleggingen worden ondergebracht in een VBI, hoeft er geen vennootschapsbelasting te worden betaald. De VBI is namelijk vrijgesteld van vennootschapsbelasting.

Tijdens de Momentum Capital Business Bijeenkomst van afgelopen vrijdag 19 december heeft de autoriteit in Nederland op het gebied van de VBI, Mr Frank Deurvorst van Bluelyn, een uitgebreide toelichting op de Vrijgestelde Beleggingsinstelling gegeven. Hij is nader ingaan op de VBI, de voor- en nadelen van de VBI en eventuele alternatieven voor de VBI. Mocht u meer willen weten over deze bijeenkomst, dan kunt u contact met ons op te nemen via telefoonnummer 020 – 56 00 800.


 

 

 

 

 

 

Levenstestament en Europees Erfrecht2

Levenstestament en Europese Erfrechtverordening 2015 van toepassing voor u?

Wie neemt er beslissingen voor u wanneer u hier zelf niet meer toe in staat bent? Wie beheert uw bezittingen en vermogen (zowel privé als zakelijk)? Wie kan uw wensen kenbaar maken aan een arts op medisch gebied? In een levenstestament kunt u dit (en andere zaken) goed vastleggen.

Bovendien zal vanaf 17 augustus 2015 de Europese Erfrechtverordening van toepassing zijn op nalatenschappen met een internationaal aspect. Hiervan kan al sprake zijn wanneer u bijvoorbeeld een vakantiewoning bezit in het buitenland.

Notaris Margot Dussel, werkzaam bij VAD Notarissen N.V. en juridisch adviseur Emelie van den Biesen, werkzaam bij BVJA B.V., hebben op de Business Bijeenkomst een uitgebreide toelichting gegeven over het Levenstestament en de Europese Erfrechtverordening 2015. Mocht u meer willen weten over deze bijeenkomst, dan kunt u contact met ons op te nemen via telefoonnummer 020 – 56 00 800.